157 прецакани летовници пратиха Вени Измамата на съд

Общо 17 граждани са подали иск в съда срещу  Венелин Качаков, известен като Вени Измамата. Това са само част от общо 157-те  измамени летовници с фалшиви почивки до Малдивите и остров Корфу. 

Адвокат провали делото срещу имамите ислямисти в Пазарджик

20 години се задава въпросът дали има радикален ислям в България. Такъв термин в мюсюлманската общност няма. Това заяви от ефира на Нова ТВ зам.-главният мюфтия Бирали Бирали.

Тръгва проектът за българския Лувър

След три години сагата с изграждането на българския Лувър е на път да приключи. Днес министър Лиляна Павлова и Вежди Рашидов ще дадат старт на строежа на Националния музеен комплекс, който стана известен в обществото като българският Лувър. 

Заради майчиния език ДПС напуска комисията по образование

ДПС ще оттегли всички свои членове от комисията по образование, а страната ще бъде залята от масови протести, ако в парламента се гласува, че майчиният език става избираем и се нарежда като значимост до хореографията. Това обяви по ТВ 7 зам.-председател на ДПС Лютви Местан.

Турски изселници съдят България в Хага за геноцид

Етнически турци, пострадали от т.нар. възродителeн процес, подадоха жалба в Международния наказателен съд в Хага за съдебно разследване за геноцид срещу българската държава. Жалбата е подписана от Сезгин Мюмюн, шеф на гражданска организация "Федерация Справедливост-България".