Оставиха “Гастрольорите” от Свети Влас зад решетките

Специализираният съд остави за постоянно в ареста петимата задържани в акция "Гастрольорите" за организирана престъпна група за кражби.

Според защитата от данните, които има до този момент, не може да се прави извод за организирана престъпна група. Пред съда Маруан Ел Масри и Илиян Манолев заявиха, че няма как да са участвали в престъпна група тъй като до скоро са били в чужбина.

Петимата се оплакаха и от полицейско насилие като настояха да им бъде извадено медицинско, а и видимо личаха синини и белези по лицата и телата им. Те ще могат да обжалват мярката си в седемдневен срок пред апелативния специализиран съд.

Припомняме, че в събота сутринта, при специализирана акция в Свети Влас, бяха арестувани петима от групата: Марлоан е на 40 години, с 31 регистрации за кражби, за който се твърди и че е организатор на групата, Илиян Дългия - на 38 години, регистриран за кражби, нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежаване на оръжие. Илиян е с прякор Муци, на 43 години, регистриран за нанасяне на средна телесна повреда и търговия с акцизни стоки. Живомир - на 37 години, бивша барета, попадал в полезрението на службите. Ангел - на 32 години, действащ служител в местата за лишаване от свобода към Министерство на правосъдието.

Петимата “гастрольори” бяха заловени малко след като са ограбили дома на строителен предприемач, който в момента бил в чужбина.

Бандата на гастрольорите не е успяла да отмъкне нищо, защото търсените от тях 50 хиляди лева били скрити в саксия с цвете, стана ясно по време на разглеждането на мярката им за неотклонение. Според съда вещите намерени в автомобила на задържаните при техния арест води до извода, че те са били подготвени за много престъпни деяния. В колата на задържаните са били намерени кислородна бутилка и уред за рязане на метал, т.нар тапа или радио заглушител, радиостанции, въжета, кози крак. В дома на Ангел Пеев пък са открити голямо количество наркотично вещество, автоматични оръжия и пистолети с изтрити номера.