Новият US посланик с клип в нета (видео)

Новият посланик на САЩ у нас Марси Рийс избра доста нетрадиционен начин да се представи на България. В специален клип, публикуван в сайта за видеосподеляне Уoutube Рийс е записала обръщение към сънародниците ни на чист български език.

Най-корумпирани медиците, даваме рушвет без да ни искат

България е в призовата четворка по признак “корупционен натиск”. Всеки месец у нас се реализират по 150 хиляди корупционни сделки,  на всеки 100 подкупа - 40 отива в джоба на лекарите, а 22 – при полицаите.

Борисов: Няма да отстъпя – вдигаме заплатите – държавата банкрутира

Държавата е над всички, няма какво да отстъпвам, това бе категоричният отговор на премиера Бойко Борисов към протестиращите вече втори ден за по-високи заплати полицаи. При първа възможност, ще бъдат увеличени заплатите им, но не сега, заяви пред журналисти в Пловдив премиерът. Той отново изтъкна намеренията на правителството - да бъдат вдигнати пенсиите, заплатите на училите и на лекарите и посочи, че държавата мисли за материалното осигуряване на полицаи, като подобрява условията им за работа – полицейските управления. Борисов коментира още, че правителството се надява при първа възможност да вдигне заплатите и в други сфери. Ако сега обаче държавата си позволи това, то тя ще банкрутира. Премиерът призова - българските полицаи, които сега стачкуват, да видят какво реално става в Гърция, Испания и други държави и тогава именно те ще могат да преценят колко балансирана и правилна е политиката на управл

ДСБ: Президентът реабилитира режима на Живков

ДСБ обяви официално, че по примера на Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев реабилитира комунистическия режим на Тодор Живков. Повод за гнева им стана оценка на държавния глава за проведената в страната приватизация, изказана пред "Дер Щандарт". Плевнелиев твърди, че сме направили най-лошата приватизация в Европа, като сме разпродали само за 3 милиарда евро, активи за 30 милиарда. Тази оценка е фактически невярна. Комунистическата диктатура на Тодор Живков ни завеща не предприятия за 30 милиарда евро, а огромен външен и вътрешен дълг, финансова разруха и стопанска катастрофа, твърдят от партията на Иван Костов. Според Димитър Бъчваров, който е и член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и приватизационен контрол тази теза е използвана от БСП на изборите през 2001 година и на изборите 4 години по-късно, а от ДСБ винаги остро реагират на тези лъжи и митове. Особено тревожно е те да се разпро

Харалан Александров: Ставаме изкупителна жертва на ЕС за провала с ромската интеграция

"Етническият модел в България е прехвален. Типичен пример за това беше поведението на българите след трагедията в Катуница преди година". Това заяви пред БНТ1 социалният антрополог Харалан Александров.

Цветанов: Изказванията на полицаите са крайни и цинични

Исканията на полицаите за увеличение на заплатите им с 20% е нереалистично. На този етап можем да говорим за увеличение от 5-7%. Това поясни от ефира на Нова ТВ вътрешният министър Цветан Цветанов.