Челопеч се тресе от „Дънди прешъс” докато 9 от 11 общинари работят при канадците

В Крумовград никой не обръща внимание на „легалните покупки”, които Дънди преъшс” отправя към населението. “Първо се напука едната стая. Тъкмо я ремонтирахме и на следващата година падна стената в друга стая“, разказва възмутената гражданка на град Челопеч Мария Узунова. “Как да се разплатя с майсторите? Нямам пари”, допълва още през плач притеснената Мария. 

Омразата не трябва да измества приятелството между Иран и България

След терористичния акт на летището в Бургас, при който загинаха израелски туристи, България все още няма категорична информация за лицата, извършили атентата и кой конкретно стои зад кървавото нападение. В същото време Израел и САЩ обявиха официално, че терористичната атака е насочена срещу еврейската държава и отговорността за това носи ислямистката групировка “Хизбулла” и Иран.

М.Найденов: Цените слушат пазара, не министъра

Цените не трябва да слушат министъра, цените слушат единствено пазара. Това е факт и никой не го оспорва. Така отговори на критиките  земеделският министър Мирослав Найденов в интервю за Нова ТВ.

Клошари рекетират фирмите за боклук

Клошари рекетират фирми за разделно събиране. Бездомниците окупират контейнерите и вземат отпадъците още от ръцете на хората. „Когато им кажа, че това е нередно, те ми отговарят: „Ако платиш 100 лв., днес няма да ти пипаме контейнера”, заяви за „Монитор” изпълнителният директор на „Екопак България” Тодор  Бургуджиев. Според него дейността на клошарите демотивира хората да изхвърлят разделно, защото виждат, че трудът им да разделят сметта се обезсмисля, тъй като бездомниците търгуват с боклука им.

Лъскат усилено метрото за Барозy

Премиерът Бойко Борисов инспектира новите отсечки на метрото и как върви ремонтът на бул. „Черни връх". Той лично се качи в чисто ново влакче на новата метростанция „Европейски съюз" до хотел „Хемус". Слезе на метроспирка „Национален Дворец на културата", а след това се повози до станция „Джеймс Баучер".

Варненци на бунт, искат импийчмънт за кмета

Застрояването на Морската градина във Варна накара отново варненци да излязат на улицата. Заредени с кошници с развалени яйца и домати, те са решени да искат импийчмънт на кмета Кирил Йорданов.

Пенсиите скачат с над 7.3% през 2013

По-високи пенсии с над 7,3 % от началото на следващата година обеща финансовият министър Симеон Дянков. Пред журналисти във Варна той уточни, че идеята е увеличението да компенсира инфлацията, която ще се натрупа през тази година.

Кметица съди "Женени с деца" за врачански лафове а-ла Гацо Бацов

Кметицата на врачанското село Бърдарски геран Светлана Караджова дава на съд "Нова броудкастинг груп" АД, производител на излъчвания по Нова тв сериал "Женени с деца". Според нея, в показаните на 14 май последни два епизода от първия сезон името на селото е използвано по циничен начин. Караджова цитира 18 реплики и диалози в стил Гацо Бацов, които обиждали жителите на Бърдарски геран и банатската общност, която обитава още четири села в България.  

Кен Хенсли свири благотворително за болен варненец

Световноизвестният Кен Хенсли от „Юрая Хийп“ ще свири благотворително за варненеца Виктор Николов, който от 4 години се нуждае от спешна бъбречна операция. Авторът на July Morning ще изпълни някои от великите си парчета на 30 август в Бургас, когато група „Сънрайз“ ще отпразнува своя 20-годишен юбилей. На тържеството в ресторант "Рубаят ди Маре" музикантите заедно със и много свои приятели ще свирят благотворително в полза болни мъж от морската столица, информира Петел.бг.