Варненци на бунт, искат импийчмънт за кмета

Застрояването на Морската градина във Варна накара отново варненци да излязат на улицата. Заредени с кошници с развалени яйца и домати, те са решени да искат импийчмънт на кмета Кирил Йорданов.

На 15 август, в деня на морската столица, част от фейсбук групата „Варна може да защити Морската си градина” ще протестира пред шадраваните в центъра на града.

Нека поискаме оставката на един кмет, който допусна застрояване на Морската градина, превърна я в паркинг за автомобили и твърди, че Крайбрежната алея не е част от парка! Този кмет е вреден за града ни, защото не изпълнява собствените си заповеди, отсякоха инициаторите на протеста. Те сочат като доказателство твърденията си пространството около Делфинариума и на север от него, където автомобилите са паркирали по алеите. Подобно е положението в целия град, гневни са протестиращите.

Основната вина те стовариха върху кмета Кирил Йорданов, като според тях по негово време се е осъществило най-мащабното строителство в парка. Недоволните от застрояването предупреждават, че се предвиждат за строеж още няколко хотела, маскирани като обществени сгради, конгресен център и др. Запитайте се дали ако тези хотели бъдат построени на варненския плаж, ще имате безпрепятствен достъп до него, пише в поканата за протеста.