Лъскат усилено метрото за Барозy

Премиерът Бойко Борисов инспектира новите отсечки на метрото и как върви ремонтът на бул. „Черни връх". Той лично се качи в чисто ново влакче на новата метростанция „Европейски съюз" до хотел „Хемус". Слезе на метроспирка „Национален Дворец на културата", а след това се повози до станция „Джеймс Баучер".

„Точно над нас има паркинг за 620 автомобила", изтъкна премиерът, след като слезе на спирка „Джеймс Баучер". 

Борисов отбеляза, че всеки, който идва от комплексите на планината Витоша, може да остави автомобила си и след 5 минути да е на НДК, след 7 минути на „Шератон". Столичани, които живеят в „Надежда" пък на седмата минута са на „Шератон", а на 12-тата минута са на булевард „Черни връх".

Той изрази също надежда, че до 31 август ще бъдат готови и двата подземни музея в столицата  - „Ларгото" и „Света София".

Премиерът подчерта, че цялото метро с подземните паркинги, с цялата направа на булевардите струва около 1 милиард: 

„По-евтино от това, което до момента е изхарчено за АЕЦ „Белене", така че да знаят данъкоплатците, че „Белене" е по-скъпо от столичното метро с всички булеварди и подземни паркинги".

Той изтъкна, че над 42 километра тунели са направени в последните няколко години.  

Министър-председателят каза още, че е сигурен, че ще убеди президента Барозу на 31 август да започне със спестените пари от метрото изграждане на отсечката до Летище София и на отсечката от „Джеймс Баучер".