Българинът смуче по 10,3 литра алкохол годишно

45% от консумиращите алкохол българи наблягат на спиртните на питки, 22% - на вино, а 33% - на бира. Над 70 000 нашенци са диагностицирани като алкохолици. Българинът пие по 10,3 литра алкохол на човек годишно, като страната ни е в средата на класацията. Това показва доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Проучването се прави всяка година, като 36 държави от три континента подават информация в организацията.

В България само турците и циганите не са македонци!

"В България има всичко но не и българи! В България няма македонско малцинство, защото македонците са мнозинство! В България само циганите и турците не са македонци! Не е въпросът дали македонците в Македония са българи, а има ли българи в България без македонски корени".

На Преображение отчитаме 28 топлинни, а не олимпийски рекорда

В деня на светлия християнско празник Преображение барометърът в 28 селища удари температурни рекорди. Най-горещо беше в Русе – цели 41 градуса, до 39 градуса скочи живакът в Сандански и Ловеч, а във Велико Търново температурата в 15 часа достигна до 38.7 градуса. Това съобщиха от Националния център по метеорология и хидрология към БАН.

Бразилци мераклии за българско гражданство

Все повече бразилци, припознали своите български корени, напират за българско гражданство. Това съобщават от ресорната дирекция към Министерството на правосъдиетo, цитирана от Би Ти Ви.  Вече молбите, с които

16 българи мизерстват с буламачи край Мексико

16 български граждани бедстват на кораб OCEAN STAR PACIFIC, закотвен в порт Мазатлан, Мексико. Те ядат храна с изтекъл срок на годност, не пият достатъчно вода и твърдят, че се пържат без климатици. По думите им температурата в момента там е около 50 градуса. Някои от нашенците са моряци, а други – корабен персонал. Сред тях има и 3 жени.