Огнян Минчев: Лично ще бия онези, които си позволят да махнат Ботев от учебниците!

Политологът Огнян Минчев избухна в гняв и написа остро писмо във Facebook срещу идеята да бъде премахнат Христо Ботев от учебниците по литература. Faktor.bg публикува без цензура цялото писмо на Минчев:

Лондон записа с позор ГЕРБ и Борисов в “златните” страници на спортната история

Политическата чалга и популизъм удушиха родните таланти, спасяват ги магистралите, по които лесно да избягат Чавдар Костов След юбилейната 30-та  олимпиада в  Лондон и слепците видяха, че българският цар Спорт е гол, а услужливите правителствени медии дори и само с думи не могат да го облекат в разкошни, шарени и цветни одежди. 

Нейков прецака спорта и пусна олимпийците на разходка с лодка

Олимпийските игри отново бяха провалени от калпавата политика на Министерството на физическото възпитание и спорта, която продължава да съсипва всичко вече 12 години.

Кой иска да бъде забравен Възродителния процес?

Георги  Папакочев, Deutsche Welle Близо 1,5 млн. българи са жертва на етническата асимилационна политика в България през 20-ти век. Защо и кой не желае да бъде довършено делото за т. нар. "Възродителен процес", а виновниците - наказани?

Нещо се мъти в телевизионния аквариум на официозната пропаганда

Едва ли е от срам, но поради свои предизборни съображения властта мъти нещо по и без това мътната (и „кървава“ след атентата) ситуация в многострадалните български медии.

Настъплението на пешките

Владимир Шопов* Балканът сигурно е потръпнал. Преди седмици българското външно министерство обяви „конструктивно настъпление” спрямо останалите страни от региона и най-вече т.нар. „западни Балкани”. След години на размисъл външнополитическата ни мисъл успя да достигне до някакво бледо копие на турската концепция за „стратегическа дълбочина”. Сякаш България най-накрая си измисли външнополитическа доктрина.

Бързи смени в кабинета, за да не върнем комунистите на власт

От “Позитано”20 нямат морално право да искат оставки, а само молба за прошка, защото забавиха с един век развитието на народа си Петър Бояджиев, Франция По - голяма перверзност от искания сега вот на недоверие на правителството на ГЕРБ е трудно да се съчини от господарите на “Позитано”20. Точно те след Втората световна война, със съветския шмайзер в ръка и с реки от кръв унищожаваха  и малкото проевропейско  изградено след  Освобождението и Независимостта на България.