Пенсиите скачат с над 7.3% през 2013

По-високи пенсии с над 7,3 % от началото на следващата година обеща финансовият министър Симеон Дянков. Пред журналисти във Варна той уточни, че идеята е увеличението да компенсира инфлацията, която ще се натрупа през тази година.

Лондон записа с позор ГЕРБ и Борисов в “златните” страници на спортната история

Политическата чалга и популизъм удушиха родните таланти, спасяват ги магистралите, по които лесно да избягат Чавдар Костов След юбилейната 30-та  олимпиада в  Лондон и слепците видяха, че българският цар Спорт е гол, а услужливите правителствени медии дори и само с думи не могат да го облекат в разкошни, шарени и цветни одежди. 

Художници бранят паметника пред НДК

С открито писмо Съюзът на българските художници излязоха в защита на монумента “1300 години България” на проф.Валентин Старчев. Сериозно обезпокоени от тиражираните по всички медии неясни формулировки относно бъдещето на паметника, ръководството на СБХ се обръща към  кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на културата Вежди Рашидов, гл. архитект на столицата Петър Диков, председателя на САБ Георги Бакалов и председателят на СЕМ Георги Лозанов, изразявайки категоричната си позиция, че няма да допусне разрушаването на паметника пред НДК. 

Понеделник, 13 август 2012

Кристалина Георгиева, еврокомисар за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи, бивш вицепрезидент на Световната банка Андрей Слабаков, режисьорДрагомир Шопов, поет, писател, публицистЕмил Кременлиев, бивш футболистЛъчезар Иванов, лекар, депутат в 40-ото и 41-ото НС