Българки и румънки – белите робини на ЕС

Една трета от белите робини в ЕС са българки и румънки. Това показва статистиката на Брюксел.  Европейски експертите са категорични, че източноевропейските страни са изместили Латинска Америка и Изтока като “ловни полета” за жертви на сексуална експлоатация. Според белгийците причина за тенденцията са бедността и мизерния начин на живот в тези страни, предаде Би Ти Ви.

Силни трусове разлюляха руския Далечен Изток, о.Суматра и Пакистан

Разрушително земетресение с магнитуд 7,7 бе регистрирано тази сутрин в Охотско море, в руския Далечен изток, предаде Франс прес, като цитира американски и японски сеизмолози.

Рак мъчи сина на Мадона и Гай Ричи?

11- годишният син на поп иконата Мадона Роко, който е от брака й с британския режисьор Гай Ричи, има сериозно заболяване. Това твърдят руски медии, които се позовават на странното поведение на момчето, което придружава майка си в турнето й в Русия.

Мадам В. остава в ареста

Постоянен арест постанови Районният съд за Веселина Андонова, задържана заради разбитите масажни салони в Пловдив в края на седмицата. Срещу нея са повдигнати три обвинения - в склоняване към проституция на четири жени, а на 7 жени към блудствени действия и съвкупление и предоставяне на помещения за разврат, пише “Марица”.

Вторник, 14 август 2012 г.

Акад. Светлин Русев - художникВасил Вачев - актьорВиолета Гиндева - актрисаВладислав Тодоров - културолог, писателГергана Паси - бивш министърЙордан Матеев - икономически журналистКирил Йорданов - кмет на ВарнаКонстантин Занков - кинооператор

Коментаторите на БНТ осмислиха провала ни с олимпийски бисери

Остриетата на БНТ1 на Олимпиадата в Лондон Сашо Йовков и Камен Алипиев създадоха за пореден път колорит по време на Олимпийските игри, които бяха най-трагичните за спортисти ни от 60 години насам. Спортните коментатори разведриха зрителите на телевизионните екрани по време на провала във всички дисциплини с бисерите си. Баскетболният спец Алипиев имаше честта да коментира закриването на форума заедно с колежката си Цвети Абрашева.

Николай Младенов се наниза на винкел

Външният министър Николай Младенов се нанизал на винкел, докато се гмуркал. Информацията бе потвърдена и от МВнР, откъдето обаче отказаха повече подробности, съобщава „Телеграф”.

Гневен другар даде на съд Сергей Станишев

БСП отива на съд. За пръв път от 120-годишната история на партията социалист даде 48-ия конгрес на БСП от месец май тази година на Темида. Безпрецедентният юридически казус се коментира неофициално от червените като нов епизод от войната между лагерите на Сергей Станишев и Георги Първанов. 

Клошари рекетират фирмите за боклук

Клошари рекетират фирми за разделно събиране. Бездомниците окупират контейнерите и вземат отпадъците още от ръцете на хората. „Когато им кажа, че това е нередно, те ми отговарят: „Ако платиш 100 лв., днес няма да ти пипаме контейнера”, заяви за „Монитор” изпълнителният директор на „Екопак България” Тодор  Бургуджиев. Според него дейността на клошарите демотивира хората да изхвърлят разделно, защото виждат, че трудът им да разделят сметта се обезсмисля, тъй като бездомниците търгуват с боклука им.