Арестуваха и освободиха Ершов, обвиняват го за източване на пари

Скандалният руски олигарх Денис Ершов днес в късния следобед е бил арестуван на летище Бургас. Час по-късно той е бил пуснат като му е връчена призовка да се яви в прокуратурата.

Бойко хвали олимпийците, виновен им бил “късметът”

Не другo, ами късметът изневерил на нашите олимпийци, за да говорим днес за тяхното блестящо представяне. Така премиерът Бойко Борисов оцени българското участие на Олимпийските игри в Лондон, от където нашите се завърнаха едва с два медала – сребърен на Станка Златева и бронз за Тервел Пулев.

Лъскат усилено метрото за Барозy

Премиерът Бойко Борисов инспектира новите отсечки на метрото и как върви ремонтът на бул. „Черни връх". Той лично се качи в чисто ново влакче на новата метростанция „Европейски съюз" до хотел „Хемус". Слезе на метроспирка „Национален Дворец на културата", а след това се повози до станция „Джеймс Баучер".

Варненци на бунт, искат импийчмънт за кмета

Застрояването на Морската градина във Варна накара отново варненци да излязат на улицата. Заредени с кошници с развалени яйца и домати, те са решени да искат импийчмънт на кмета Кирил Йорданов.

Експерт: Не изключвам сирийска следа в атентата край Бургас

Една от възможните версии за атентата край Бургас е проведената в София среща на МВнР със сирийската опозиция. Това коментира днес Надим Шахади, експерт по Ливан и Близкия изток от британския Кралски институт по международни отношения "Чатъм хаус". 

Цените на горивата счупиха нов рекорд

Нов скок на горивата бе отбелязан през последните дни, въпреки обещанията на управляващите да има контрол върху цената им. Най-масовият бензин А 95 вече се продава средно за 2.70 лв. за литър - ценовият рекорд, достигнат тази пролет и предизвикал масови протести.

Пенсиите скачат с над 7.3% през 2013

По-високи пенсии с над 7,3 % от началото на следващата година обеща финансовият министър Симеон Дянков. Пред журналисти във Варна той уточни, че идеята е увеличението да компенсира инфлацията, която ще се натрупа през тази година.