Искат нови имена за градовете на Димитров и Благоев

Имената на Димитровград и Благоевград да бъдат сменени - няколко писма от отделни граждани с това искане са постъпили в комисията по преименуване към президента, чийто председател е секретарят по вътрешна политика на Росен Плевнелиев - Милен Любенов. Те обаче едва ли ще бъдат разгледани.

Германия, Англия и Франция цел на нашите студенти

Великобритания, Германия и Франция са страните, към които българските кандидат-студенти проявяват най-голям интерес. Това коментира Бистра Илиева, председател на Консултанска къща “Дарба”, съорганизатор на  Европейско изложение „Отворени врати заобразование в чужбина".

Найденов в кампания за по-евтина Коледа

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отново ще прибегне към станалата вече традиционна практика преди всеки голям празник да призовава големите търговски вериги да намалят цените си.

Правим рефендум за Белене до три месеца

Само ден, след като премиерът Борисов заяви намерението за всенародно допитване за проекта “Белене” и енергийният министър Делян Добрев запя същата песен.  Референдумът за проекта АЕЦ "Белене” ще има и той ще  бъде проведен до три месец, обяви Добрев.

Бургаски магистрати излизат сухи от афера с имоти?

Шефът на Административния съд в Бургас Атанас Вълков може да се измъкне сух от повдигнатите четири обвинения срещу него. Нещо повече – той би могъл да заведе контрадело срещу Прокуратурата за набеждаване в престъпление и така фактически да се окаже победител в битката със закона.  Това разкриват запознати с най-зрелищния арест в историята на бургаската магистратура, пише Бесове. 

Българи се състезават за “Зелена карта”

От днес, 2 октомври, започва надпреварата за лотарията “Зелена карта”. През този период кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV за участие в програмата на адрес www.dvlottery.state.gov. Процедурата не се заплаща, но не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата, уточняват от посолството.

ГЕРБ и сините биха окончателно шута на Ковачки

Столична община успя да спаси “Общинска банка”, след като ГЕРБ получи подкрепа от сини в общинския съвет при гласуването за банката и контрола на общината върху финансовата институция. Така бяха отрязани всички възможни пътища за евентуално връщане на контрола в ръцете на миноритарния собственик Христо Ковачки.