CNN: 67% не харесват Барак Обама за президент

Проучване на общественото мнение на телевизия Си Ен Ен показа, че 67 на сто от американските избиратели смятат републиканския кандидат Мит Ромни за победител в първите предизборни дебати с президента демократ Барак Обама, предаде Ройтерс.

Спряха завод за отпадъци на Валя Ахчиева

След няколко месечна борба кметът на Рударци Богдан Богданов спря изграждането на завод за боклуци и биомаса в района на пернишкото село. Той успя да печели поредната си битка в съда, този път срещу журналистката Валя Акчиева, чиято фирма имала мераци за изграждането му, съобщи сайта ZaPernik.com. 

Изписаха патриарх Максим от болница "Лозенец"

Главата на българската православна църква патриарх Максим е бил изписан от продължителното си лечение в болница "Лозенец". Там той постъпи за втори път през тази година. Според в. "Преса" патриархът ще присъства на празника си на 29 октомври, когато ще навърши 98 години.

НАТО притисна Сирия заради конфликта с Турция

Напрежението между Сирия и Турция ескалира. Това наложи спешна среща на НАТО, на която членките на алианса настояват за  незабавно прекратяване на агресивните действия срещу Турция, явяваща се северноатлантически съюзник.