Търговци жилят клиентите с промоции-менте

Търговци у нас отново се опитват да мамят клиенти, като рекламират шумно дрехи и обувки  на “промоционални” цени. 

В разгара на лятото много от магазините обявиха тотални разпродажби на летните стоки, пише “Стандарт”. От всяка витрина рекламни табели обещават от 60 до 75% намаление. В повечето случаи обаче рекламите не са нищо повече от уловка. Цифрите върху етикетите действително са поправени, но след като предварително са били надути поне двойно. Така клиентът остава с убеждението, че прави супер изгодна покупка. Летни рокли, например, се разпродават по 50 лева, при първоначална цена над 100 лева. 

В София и големите градове моловете са пуснали огромни табели с намаления. В част от тях има разпродажби до 70%, поне според табелите. На етикетите обаче излиза друга. Стока от 400 лева със 70 на сто намаление се продава за 250 лева. "Това е хвърляне на прах в очите на хората", възмущават се клиенти. 

Заради големия туристически поток на морето, търговците там не си правят труда да правят подобни трикове. Туристите, които отиват в Бургас на шопинг, пазаруват като за световно, защото и сегашните цени там са достатъчно атрактивни за чужденците, които са преобладаващата част от летовниците по родното Черноморие.