Бойко хвали олимпийците, виновен им бил “късметът”

Не другo, ами късметът изневерил на нашите олимпийци, за да говорим днес за тяхното блестящо представяне. Така премиерът Бойко Борисов оцени българското участие на Олимпийските игри в Лондон, от където нашите се завърнаха едва с два медала – сребърен на Станка Златева и бронз за Тервел Пулев.

"Ако имахме повече шанс, ако Тервел беше спечелил, ако волейболистите бяха взели медала, ако гимнастичките мъничко късмет не им беше изневерил, щяхме да казваме, че е сме имали блестящо представяне. Станка, просто тази грешка, която направи момичето, и я тушираха, това са неща, които ги има обаче в спорта", оправда най-лошото представяне на нашите през последните 60 години Борисов.

Той призна, че на фона на абсолютно разбитата база, безхаберните чиновници в министерството на Свилен Нейков и далаверите в спортните федерации през тези 22 години това е едно прекрасно класиране.

"В рамките на тези три години аз понесох огромни критики, че започваме със спортни зали. А е факт, че най-големите градове на България – София и Пловдив, нямаха зала. Какъв спорт да правят?! Оттам като добавим стотиците игрища и комплекси, и това, което възстановихме – аз мисля, че в следващите години ще бъдат още по-добри. На базата на 22-годишно безхаберие, и тези, които ме упрекваха, се надявам сега да се извинят, че залите и спортните съоръжения всъщност са доста важни, защото на всеки четири години целият свят вперва очи в представянето на спортистите", заяви министър-председателят.