„Анонимните” удариха по парламента

„Анонимните” се прицелиха вчера в парламента, след като в продължени на близо два часа сайта на институцията не функционираше. 

Хакерите обявиха, че атаката срещу НС е своеобразен протест “срещу нарушаването на гражданските ни права, срещу мизерните условия на живот, срещу всички корумпирани хора във властта, срещу приемането на закона на детето, срещу мръсотията в България, срещу качването на цените на електроенергията и храната“.

Те заявиха намеренията си да свалят сайта на парламента за три часа около 18 часа вчера, като призоваха за помощ всички, несъгласни с управлението на страната, да се включат в „събарянето“ на страницата. На страницата си във Фейсбук „Анонимните” написаха: „Не ви обещаваме победа довечера, колеги. От всички нас зависи това да се получи“.

Така за около два часа на страницата на парламента пишеше: „Under maitanance.” Малко след хакерската акция на сайта се появи съобщение, че страницата е претоварена и спряна заради техническа поддръжка. 

Акцията на “Анонимните”срещу официалната страница на излязлото в лятна ваканция Народното събрание започна в сряда в 20 ч. и трябваше да продължи до 23 часа. Системните администратори на парламента два часа се бориха с проблема и в крайна сметка сайтът тръгна около 22 часа.