Босът на “Локо” прави и партия

Новият собственик на “Локомотив” Веселин Марешки обмисля собствен политически проект. Новината съобщи самият той и  уточни, че проектът му няма да гравитира около ГЕРБ.

45-годишният бизнесмен подчерта, че в политическата си кариера веднъж вече е бил противник на управляващата партия. На последните избори пък бил яростен конкурент на настоящия градоначалник на Варна Кирил Йорданов, който бе подкрепен от ГЕРБ. Затова и сега няма намерение да заиграва с управляващите, въпреки че в понеделник самият Бойко Борисов го нави да купи изпадналия в криза клуб след оттеглянето на Константин Динев.

”Всичко, което съм искал да стана, съм станал. Имам си ясни принципи и точки, които трябва да следвам. Основното е лекарствоснабдяването и подобряването му, постигане на цени на лекарствата, които да са достъпни за всички и да има достатъчно медикаменти. Ние започваме много сериозен политически проект, който смятам, че за следващия сезон ще бъде хит, но не е самоцел за моето влизане някъде във властта”, заяви Марешки.

По думите му неговата цел е да се правят такива закони, които ще подобрят бизнеса с лекарства и ще доведат до насищането на пазара с достатъчно медикаменти, необходими за болниците, за да не се налагат унизителни кампании за събират пари до повече хора, които се нуждаят от спешно и скъпо лечение, а не да стигат само до определени пациенти. Той възнамерява да работи и за това законите да стимулират бизнеса, които да го мотивират да  подпомага спортни клубове, здравни, културни и образователни учреждения, изтъкна още  Марешки.