Борисов: Енергийната ефективност ще ни струва по-малко от АЕЦ

Проекти за енергийна ефективност на 243 обществени сгради, както и проекти за енергоспестяващо улично осветление в 14 града на обща стойност 47 млн. евро са финансирани по Международен фонд „Козлодуй".

Президентът: Имаме сериозен проблем със сигурността

"Терористичният акт в Бургас е дръзко и грубо предизвикателство и посегателство върху националната сигурност на България. Ние трябва да положим всички усилия, за да гарантираме на обществото, че това няма да се повтори, че невинни хора няма да преживеят ужаса на терора отново". 

Румънци топят Гриша Ганчев за данъчни измами

Българският бизнесмен Гриша Ганчев се оказа свързан с мрежа за данъчни измами, разбита във вторник от спецслужбите в съседна Румъния, пише румънски вестник. Сред измамниците специално е посочен ловешкия бизнесмен, който си има проблеми с правосъдието и в България, и в момента е с наложена мярка за неотклонение – парична гаранция.

Гласуват 5-и вот на недоверие в НС

Парламентът ще поиска за пети път вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов, внесен този път от БСП и ДПС. В мотивите за оставка на кабинета е посочен провала на управляващите в областта на правосъдието и вътрешните работи. 

Изгониха от Тристанката съюза на Трактора

Правителството призна представителност на национално ниво на 4 работодателски организации и на две на работниците и служителите. Това реши кабинетът на заседанието си в сряда.

Търговци на горива рекетират българските граждани

В България има необосновано високи цени на горивата, което е терор за бизнеса и гражданите. Това обяви днес Синята коалиция по повод на драстичното поскъпване на дизела и бензина на бензиностанциите в последните дни. 

Експерт по сигурност: Атентатът е заради провал на българските служби

Eксшеф на сигурността на националната авиокомпания на Израел "Ел Ал" – Исаак Йефет, направи остро изявление, в което в прав текст каза, че българските служби за сигурност на летището в Сарафово тотално са се провалили в охраната при атентата на 18 юли.