Извънземен проповядва “щастливо бъдеще” от ефира на Нова

Извънземен месия в студиото на Нова ТВ шашна българите с обещания за светло бъдеще в последния ден на август. Като човек от напълно друга планета социалният министър Тотю Младенов обясняваше как доходите на трудещите се в България се повишават, пенсиите ще се вдигнат от догодина със 7.6 %, само до края на годината над 10 000 младежи ще започнат работа по различни схеми и програми, а по-късно ще получат и постоянна трудова заетост. Български студенти в чужди университети се завръщат в родината си, защото наши компании им предлагат по 3000 лв. заплати.

Криза с дърва – мисия невъзможна

Няма да има криза за дърва за огрев, въпреки засиления износ за Гърция. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, който днес лично посети сечище на Югозападното държавно горско предприятие, Благоевград.

ГЕРБ кове енергийната независимост на България

На официална церемония в Министерски съвет, в присъствието на премиера Бойко Борисов беше сключен днес договора за дълбочинните проучвания в Черно море за нефт и газ. .

Решаваме за “Южен поток” до 15 септември

До 15 ноември България ще вземе окончателно решение за участие в „Южен поток“. До тази дата страната ни ще настоява и за подписване на новите газови договори с руската компания „Газпром“.

Спасяват НЕК с облигационен заем

Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще спасява дъщерната си Национална електрическа компания (НЕК) с облигационен заем за 250-300 млн. долара. Това става ясно от думите на изпълнителния директор на холдинга Михаил Андонов, цитиран от Ройтерс. 

7-ми блок на “Козлодуй” може да заработи с руски реактор

Проучване на американската фирма  „Уестингхаус" показва, че в близките години на Балканите ще има нужда от производство на голямо количество електроенергия. И който разполага с мощности за производството й ще диктува и енергийната политика в региона. Това обяви от ефира на Нова ТВ изпълнителният директор на АЕЦ “Козлодуй” Валентин Николов.