Извънземен проповядва “щастливо бъдеще” от ефира на Нова

Извънземен месия в студиото на Нова ТВ шашна българите с обещания за светло бъдеще в последния ден на август. Като човек от напълно друга планета социалният министър Тотю Младенов обясняваше как доходите на трудещите се в България се повишават, пенсиите ще се вдигнат от догодина със 7.6 %, само до края на годината над 10 000 младежи ще започнат работа по различни схеми и програми, а по-късно ще получат и постоянна трудова заетост. Български студенти в чужди университети се завръщат в родината си, защото наши компании им предлагат по 3000 лв. заплати.

Няма реално покачване на безработицата през лятото. Това са спекулации, които не почиват на реални факти, обясни от студиото министърът. Освен това той разкри, че България все повече се превръща в привлекателно място, благодарение на провежданите от правителството реформи. 

Скоро българите от Кипър, Германия, Гърция и Испания ще започнат да се връщат, защото ще разберат, че у нас се живее по-добре, пророкува още социалният министър. 

Разговорът със сащисания след  обещанията за благодат водещ блокира, когато Евгени Генчев попита многозначително Тотю Младенов как ще се увеличат на всички пенсиите, след като за максималните има праг.

Министърът обаче продължи да упорства, като обясни, че социалният принцип изисквал всички да получат по равно, но не можа обоснове как това няма да бъде в противоречие със закона, който е определил размерът на максималната пенсия.

Извънземните приказки на социалния министър се изсипаха само 24 часа, след като КТ ”Подкрепа” разкри, че животът в България става все по-лош, 25 000 младежи всяка година се изпаряват от страната и не искат да се върнат тук, 27% от българите са готови веднага да се махнат от родината си и виждат реализация в чужбина, а през годините на прехода 1.6 млн. сънародници са се разделили трайно със страната.