Българи цакат държавата, крият доходи за милиони

900 физически лица са укрили близо 45 млн. лв. данък върху доходите. Това показват актуални данни на Националната агенция за приходите (НАП) след извършена ревизия в периода от януари до август тази година. 

Губим европари за селото и през 2012?

България има сериозна опасност за втора година да изпусне сериозни субсидии за селските райони заради въведеното ново правило, така нареченото "N+2" в ЕС. Това заяви Роджър Уайт, говорител на Европейската комисия по въпросите на земеделието и селските райони.

Дянков и Кунева се сдъвкаха за конкурентноспособността

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков влезе в остър задочен спор с лидера на “България на гражданите" и бивш министър по европейските въпроси Меглена Кунева по въпроса за конкурентноспособността на България, която се изкачвала нагоре с световната стълбица.

Ловят с нова наредба търговци с дългове към държавата

Ново разпореждане на шефа на данъчните Красимир Стефанов ще се опита да сложи на място бизнесмени с дългове към държавата. Според него вече и половинките на еднолични търговци трябва да дадат писмено съгласие кои вещи могат да станат част от фирмената собственост. 

БГ продукти стъпват на китайския пазар

България прави постъпки за внос на млечни и месни преработени продукти в Китай, което ще има важно за нашата страна значение. Това съобщи зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров, който днес се срещна с Пу Чанченг от Националната администрация по контрол на качеството, инспекция и карантина в Пекин. 

България замрази еврото за неопределено време

Българското правителството е взело решението за отлагане на плановете за влизане в еврозоната, стратегическа цел на няколко последователни правителства, в отговор на влошаващите се икономически условия и нарастващата несигурност около перспективите за съюза, съобщават световните информационни агенции, цитирани от bTV.

Facebook губи 1 млрд. долара през 2012 г.

Приходите на Facebook ще достигнат 5,04 милиарда долара през 2012 г., прогнозира изследователската компания eMarketer. По-рано анализаторите очакваха най-голямата социална мрежа да заработи 6,1 млрд. долара през настоящата година.