Жертвите на кървавия Батман може да станат 23

Вчера роденият в Сан Диего Джеймс Холмс нахлу в киносалон в предградието на американския град Денвър - Аврора, и откри стрелба по невинни хора. 12 от тях бяха убити, а 50 изпрати в болница. Съвсем скоро обаче жертвите на този ненормалник може да станат 23, тъй като 11 от ранените са в изключително тежко състояние. 

Нова версия: камикадзето с арабски произход, съучастникът - българин

Нова версия за самоличността на съучастника на атентатора в Сарафово се проверява от разследващите органи. Има предположение, че той е българин. Според източници на Бесове.бг човекът е от елховското село край турската граница Лесово, където има ГКПП с южната ни съседка и много запустели къщи. Не е известно обаче, дали съучастникът му постоянно живеещ там или е наел някоя от къщите. В момента се разпитват всички жители в околностите. 

Подготовката на SPIRIT of Burgas е в пълна пара, няма отменени участия

Въпреки кървавия атентат на летището в Сарафово и шока, който преживява цяла България, подготовката на фестивала SPIRIT of Burgas 2012 продължава по предварително планираната програма. Това увери изпълнителният директор на феста Стефан Еленков, който изказа съболезнования на към семействата и близките на жертвите.

Призракът на тероризма побърка страната, в която мафията си има държава

В кашата от версии нямаме отговор защо избраха България Д-р Венцислав Йотов Правителство, медии и магистрати сътвориха истинска каша от версии за убийствения атентат в сряда на летището в Сарафово. Ако се събере пъзелът и се анализират отделните изявления, въпросителните ще бъдат много повече от дадените адекватни и очаквани отговори. Едно обаче е безспорно - службите ни за сигурност са напълно парализирани и това повече не може да се прикрива с наивни обяснения.

Търсят втори атентатор с нова бомба, изглежда така

Израелските медии разпространиха късно снощи фоторобот на предполагаемия съучастник на терориста, който взриви автобус с туристи на летище "Сарафово". Изданието "Енерджи Маарив" посочва, че илюстрацията е взета от българската полиция, която смята, че въпросното лице може да има втора бомба. Предполага се също, че вторият терорист е американски гражданин. Снимката се разпространява сред хотелиери и рецепционисти, защото се смята, че съучастникът все още е по родното крайбрежие. От МВР все още не потвърждават за съучастник на атентатора, но твърдят, че полицията работи по всички възможни версии, включително и по тази, че камикадзето е имало съучастник. Атентатът в Бургас е вторият насочен срещу израелци, който е трябвало да бъде предотвратен в България тази година, съобщава bTV, цитирайки Ройтерс, която се позовава на секретни документи на

Н. Слатински: Световните сили играят опасен шах, ние се врем с „Не се сърди, човече”

„Рискът от атентат у нас е 100%, а в ЕС - 3-7%. Правителството се държи като съсед на Ирак, вместо да концентрира силите си към региона на Балканите, където има не по-малко проблеми”, категоричен е Николай Слатински - бивш секретар на Георги Първанов по въпросите на националната сигурност.

Огнен ад обхвана цялата страна в жегите

Три огнища гасят пожарникарите, разпръснати в различни точки в страната. Пожар гори в столичния жк "Дружба", недалеч от жп линията. Не е ясно от какво е пламнал огънят. От далеч се виждат гъсти, кафяви облаци дим.

Събота, 21 юли 2012

Проф. Валери Стефанов, литературовед, председател на Съюза на колекционеритеПроф. Васил Гоцев, бивш конституционен съдия, депутат и министър на правосъдиетоГеорги Гатев, юрист, член на ВСС, един от защитниците на българските медицински сестри в Либия

Шестима в парламента издухаха час телевизионно време на БНТ1

Цецка Цачева, Мирослав Найденов, стенографката и трима депутати - Костадин Язов от ГЕРБ, Румен Такоров и Георги Пирински от БСП бяха шестимата души, които останаха в пленарната зала в в последния час на безкрайния парламентарен контрол днес.