Нова версия: камикадзето с арабски произход, съучастникът - българин

Нова версия за самоличността на съучастника на атентатора в Сарафово се проверява от разследващите органи. Има предположение, че той е българин. Според източници на Бесове.бг човекът е от елховското село край турската граница Лесово, където има ГКПП с южната ни съседка и много запустели къщи. Не е известно обаче, дали съучастникът му постоянно живеещ там или е наел някоя от къщите. В момента се разпитват всички жители в околностите. 

По официални данни взривът, използван от камикадзето, е самоделно изготвен. Тежал е 3 кг и в момента, в който е дръпнат предпазителя, той е висял в областта на гръдния кош на атентаро. Според информация на участници в приключилата днес аутопсия, главата, краката и ръцете са е напълно съхранена. Тялото обаче е разкъсано. 

ДНК профилът вече се върти в масивите на чуждите разузнавателни служби, но самоличността на самоубиеца все не е установена. Косата му е черна, с дължина 10 см., права. Ходел е с перука, която също е намерена на 25 метра от автобуса. Ръстът му е 182 см. Кожата му е бяла, очите пъстри. На пръв поглед има европеидни черти, но експертите са категорични, че е с арабски произход. 

Най-интересното от аутопсията днес е, че присъствалите български лекари не са докоснали главата на атентатора. Върху нея са работили израелските им колеги по религиозни причини. Нашите са изследвали взетите биопсии.

Атентаторът изобщо не се е качвал в автобуса, не е слагал експлозива в багажното, стоял е до автобуса откъм задната му част. Бомбата е задействана отвън, той самият е стоял там. Най–тежко пострадалите са в задната част на автобуса. 

През последните 4 дни преди атентата камикадзето обикаляло между Равда и Поморие. Дал на таксиджия 100 лева за 10-15 километра разстояние.

Фотороботът, който днес се разпространява от полицията в Равда, отговоря на друго описание – на мъж с къса коса, 1 см., с черни очи. Предполага се, че това е съучастникът на атентатора.