1600 в България готови да бъдат терористи

Между 450 и 1600 души в България са готови на радикални действия, включително да участват и в терористични атентати. Това обяви експертът Симеон Николов от центъра за стратегически изследвания по Нова ТВ. 

Митничари на протест срещу авторитарно решение на правителството

Днес от 17 часа служители в Държавна агенция “Митници” започват протестно шествие в София, което ще завърши пред сградата на финансовото министерство. Основната причина за недоволство е едноличното и самоволно решение на правителството да премести цялата агенция в Русе.

Понеделник, 23 юли 2012

Стоян Ганев - политик, бивш вицепремиер Данчо Лазаров - президент на Българската федерация по волейбол Живко Колев - поет проф. Людмил Георгиев - психолог

Огнян Донев скрил 400 млн. лв. от държавата

Скандалният бизнесмен Огнян Донев е покрил над 400 млн. лв. печалба чрез продажба на акции на „Софарма" на драстично занижени цени. По този начин е ужилил хазната с десетки милиони левове укрити данъци, разкриха пред „Монитор" разследващи.

Веселин Марешки: Дистрибуторите са виновни за скъпите лекарства

Първият проблем са дистрибуторите. Те работят с надценки с по 6-8-9 процента. Отделно от това получават често от самите производители отстъпки от порядъка на около 10%. Преди време предложих надценките на дистрибуторите да се намали с 5%. Поисках също така тези проценти да важат и за производителите, както и за самите търговци, предлагащи лекарствата в аптекарската мрежа.

Алекс Алексиев: Бомбата е правена в България

Бомбата, която уби петима израелци и един българин и рани десетки  на летището в Сарафово е сглобена най-вероятно у нас. Това заяви пред БНР председателят на Центъра за балкански и черноморски изследвания Алекс Алексиев, който от години живее и работи в САЩ.

Цените на храните паднаха сезонно

Индексът на тържищните цени, изчисляван от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), се понижава сезонно. Тази седмица той достига 1,297 пункта, след като през март достигна високата стойност от 1,540 пункта.

Архонт Манджуков отиде на крака при Галактион и Николай в Пловдив

Архонт Петър Манджуков се появи като фантом на днешния храмов празник в „Св. Марина“ в Пловдив. Бившият оръжеен бос пристигна без Поршето си, за да не бие на очи. Проби си път от входа и се запъти до центъра на събитието, до митрополитите Николай, Галактион, Йоаникий. Пловдивският и старозагорският владика станаха печално известни с раздаването на архонтски титли на противоречиви фигури като Славчо Бинев, кредитния милионер Иван Кочев - Чомбе и Петър Манджуков.