Архонт Манджуков отиде на крака при Галактион и Николай в Пловдив

Архонт Петър Манджуков се появи като фантом на днешния храмов празник в „Св. Марина“ в Пловдив. Бившият оръжеен бос пристигна без Поршето си, за да не бие на очи. Проби си път от входа и се запъти до центъра на събитието, до митрополитите Николай, Галактион, Йоаникий. Пловдивският и старозагорският владика станаха печално известни с раздаването на архонтски титли на противоречиви фигури като Славчо Бинев, кредитния милионер Иван Кочев - Чомбе и Петър Манджуков.

Зад него плътно го следваше гард, но когато Манджуков зае позиция в храма, сред тапетите, остана сам. Един от младите бъдещи попчета специално премести няколко стола, за да може архонтът да се настани и да има всеглед към далия му титлата Николай Севастиянов. Бизнесменът Манджуков скри титлата си от богохулски очи под лъскавия си костюм. Дядо Никола отслужи литургията пред погледа на дошлите в храма вярващи и той бе спокоен, тъй като двамата му бодигарди следяха за това. Преди това екипът на Николай старателно скри лъскавите автомобили на гостите от Стара Загора и Сливен, Галактион и Йоаникий, в двора на подобната на луксозна крепост митрополия. Жива охрана остана около попските лимузини. 

А отвън в двора на църквата кипеше усилен бизнес. Нетърпеливи баби още от заранта окопираха митрополитския храм, за да продадат китките. Кофти ден имаха обаче просяците. Зажаднели за някоя стотинка се проснаха пред храма, но бяха изгонени от полицаи.

Дворът на храма беше украсен карнавалски. Герлянди с емблемата на пловдивската митрополия висяха в пространството пред входа. А там миряните можеха да дадат последните си стотинки за дарение на храма в кутийки, които този ден бяха в пъти повече от други дни.