Министър Атанасова загрижена за Спешната помощ

Проблемът с липсата на кадри в спешната помощ е много сериозен. Това заяви в ефира на БНТ министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Според нея причините за тази тенденция са ниското заплащане и изключителната заетост и многото работа на лекарите и медицинските специалисти.

Делян Добрев: Политици на Станишев изхарчили незаконно 1.5 млрд. за Белене

Има корумпирани политици от периода 2006 година, които са виновни и носят отговорност за скандала с предявените вчера от "Атомстройекспорт" 1 млрд. евро към НЕК, заради отказа на България да реализира проекта Белене. Това обяви по Би Ти Ви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

10% от кредитните милионери са били верни на ДС

Кредитните милионери трябва да бъдат не само проверявани, но и обявявани. Това заяви пред bTV Екатерина Бончева, член на Комисията по досиетата. Запитана колко от тях са били сътрудници на ДС, тя отговори: “В момента гадаем, но при дипломатите и МВР беше по-висок процентът. Около 10% от всички структури, които сме проверели, се оказаха сътрудници на ДС”.

Дясната ръка на Брендо финансира Института за модерна политика?

Съдружник на хасковският бизнесмен Тинко Гарев, който беше арестуван при акцията "Кокаиновите крале" е сред дарителите на Института за модерна политика на Борислав Цеков, разкрива  Атанас Чобанов в “Биволъ”. Като дарители за "институционалното укрепване" на ИМП на сайта на организацията (ЕИК 131199149) са посочени следните лица и фирми: Ноубъл Графикс ООД, Лайм Продакшънс ООД, Cloud.bg, Борислав Цеков, Светлин Стоев и др.

Червеният олигарх Гергов подкастри екипа на “Евроком България”

13-тата година от съществуването на бившата пловдивска телевизия “Евроком България” се оказва фатална за наследничката й Нова българска телевизия, собственост на червения олигарх Георги Гергов. Днес свинарят от Маноле, както още е известен лидерът на БСП Пловдив е изхвърлил на улицата 20 души репортери, редактори и технически персонал. 

Д.Добрев: Имаме защитна стратегия срещу "Атомстройекспорт"

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев реагира светкавично, след като днес руската компания "Атомстройекспорт"  се опита да извие ръцете на България с иск за неустойка от 1 милиард евро заради отказа на правителството да строи “Белене”.