Хакерът на "Ал Кайда" замесен в Бургас

  Часове след атентата в Сарафово някой с псевдоним Терорист 007  е качил в световната страница за видеообмен Youtube любопитен клип Терорист 007. С този псевдоним в интернет преди пет години се прочува един човек. Наречен е "Хакерът на “Ал Кайда”. Часове след атентата в Бургас някой със същия псевдоним е качил в световната страница за видеообмен Youtube любопитен клип. Става дума за материал, дълъг две минути и четиридесет секунти, с който атаката в Бургас се приписва на шведския гражданин и бивш затворник от Гуантанамо Махди Газали.  Кой е терорист 007? В продължение на почти две години разузнавателните служби по целия свят се опитват да разкрият неговата самоличност Накрая една нескопосана терористична операция на Балканите, в която е замесен отново младеж с шведски паспорт, става повод за провал, пише сайтът „Бесове”, и анализир

Рашидов се жалва: Парите за култура не стигат

Въпреки готвеното 10-процентно увеличение на заплатите на работещите в музеии, галерии и библиотеки, в бюджета не са предвидени повече средства за самото Министерство на културата, където в момента тече много сериозна реформа. Това разкри по БНТ културният министър Вежди Рашидов.

Бившият премиер Жан Виденов премълча важни факти пред Кеворкян!

С полуистини доникъде няма да стигнем... Люба Манолова, „Хроники” След като БСП спечели парламентарните избори през 1994 година Жан Виденов оглавява новото правителство. По време на неговото управление изтича отсрочката за отлагане на погасяването на външния дълг сключен от правителството на Филип Димитров. Виденов не успява да договори нова отсрочка.