Пловдивски Рамбо гледа моркови гиганти

71-годишният Христо Найденов, който се прочу като пловдивския Рамбо, отглежда огромни моркови, за които казва, че не са мутанти, а гиганти. 

Прякора си пловдивчанинът спечели, след като обяви война на крадците и превърна холивудската измислица в реалност. След серия от набези в градината му бившият елтехник напълни двора си със зловещи капани, за да се защити. Те много напомня на онези детски изобретения, които малкият Кевин от култовия филм “Сам вкъщи” беше спретнал на крадците по Коледа, за да опази голямата къща на богата си фамилия.

Българският Рамбо монтирал на входната си врата заострена клечка с двойна тел, която може да прободе право в окото неканения посетител. Саморъчно направен търмък, умело замаскиран в тревата, бил готов да направи на решето крадците и да ги събори на земята. Там ги чакали тенекии от сирене с назъбени краища, които можели и да не убият нежеланите гости, но със сигурност щели да ги наранят. Дело на техническия гений бай Христо бил и саморъчно измайсторен боздуган от акациево дърво с набити дебели пирони.

Аз не съм терорист и не искам да убивам никого, но браня труда си, казва бай Христо, чието ранчо край Марица беше обирано десетки пъти. Накрая Марица го заляла при наводнението и се свършило, с капка съжаление разказва чешитът за в.”Марица”.

Сега той е направил нова градина в наследствения имот на жена си в Ръжево Конаре. Отначало мислел, че като направи ранчото си там, ще се отърве от пловдивските апаши. Оказало се, че и там не е защитен. Какви капани е заложил в двора в Ръжево Конаре, не иска да разказва. Но сега се радва на произведените лично от него моркови гиганти. Те са направо за Гинес, казва производителят. Всеки от морковите тежи по повече от килограм и половина, а най-малкият е с дължина 30 сантиметра. Няма грам тор в тях, само са поливани и гледани в плодородна почва, а сортът им е Нантски, хвали морковите си производителят. Ако ги насадиш правилно и смесиш семето с пясък, могат да станат прави и еднакви като клин, обяснява бай Христо.