България на крачка от безвизов режим със САЩ

Споразумение за сътрудничество в борбата с организираната престъпност подписаха вицепремиерът и вътрешен министър Цветанов и секретарят по вътрешната сигурност на САЩ Джанет Наполитано.

2-ма американци си поделиха Нобела за химия

Американските учени Робърт Лефковиц и Брайън Кобилка  си поделиха Нобеловата награда за химия тази година. Двамата изследователи бяха отличени за изследванията си, позволили ни да разберем как функционират клетъчните рецептори. Тялото ни е сложна система от милиарди клетки, които са в постоянно взаимодействие. Всяка от клетките има рецептори, така че да "знае" какво се случва около нея и да се нагажда към ситуацията.

С 10% олеква богатството на българина

Финансовият министър Симеон Дянков е решил да сложи ред и при парите, които спестяваме. От 1 януари с 10% ще се облагат вече и лихвите по депозити. Това заяви днес финансовият министър Симеон Дянков на пресконференция в Министерския съвет.

Гришо отстъпи на Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров  отстъпи на Новак Джокович  (Сърбия) с 3:6, 2:6 във втория кръг на турнира по тенис в Шанхай от сериите Мастърс, който е с награден фонд 3,5 милиона долара.

Ректорите гневни, искат главата на турския посланик

Скандалът, който избухна още през лятото, с легитимността на дипломати, издавани от български вузове на турски студенти, е поводът днес на заседание на Съвета на ректорите да бъде поискано отзоваването на  турския посланик в София.