Борисов и Пашата купуват "Труд" и "24 часа"?

Вестниците „Труд” и „24 часа” са продадени тайно и с тиха стъпка от Любомир Павлов и Огнян Донев. До дни сделката ще бъде обявена официално, твърди журналистът Веселина Томова в сайта си Afera.bg. Купувачът на „Труд” и „24 часа” бил свързан с Първа инвестиционна банка, Цеко Минев, Ивайло Мутафчиев, а посветени твърдят, че конците отзад са дърпани от Борисов и Румен Николов – Пашата. Любо Пъпката и Огнян Донев получават „индулгенцията”, че разследванията срещу тях ще бъдат потопени. Като двамата изчезват окончателно от медийния бизнес, ако искат изобщо да развиват необезпокоявано някакъв бизнес у нас.

Огнян Минчев: Лично ще бия онези, които си позволят да махнат Ботев от учебниците!

Политологът Огнян Минчев избухна в гняв и написа остро писмо във Facebook срещу идеята да бъде премахнат Христо Ботев от учебниците по литература. Faktor.bg публикува без цензура цялото писмо на Минчев:

Държавата плаща 1,3 млн. лв. премии за провала в Лондон

Държавата ще раздаде точно 1 310 000 лева премии за българските спортисти след участието им на Олимпиадата в Лондон, съобщи сайтът www.afera.bg. България се класира на позорното 63-о място на игрите и записа два медала – сребро на Станка Златева и бронз на Тервел Пулев.

Генерал-лесбийка поема американските военни

САЩ имат вече първия генерал лесбийка, след като досегашният полковник Тами Смит беше повишена. Тя получи новата звезда върху пагона от своята спътница в живота полковник Трейси Хепнър.

Няма шанс сами да разкрием терориста от Сарафово

Очаква се МВР да разпространи нов портрет на камикадзето от летището в Бургас, както и да се появят свидетели, които да го разпознаят и да дадат повече информация за пребиваването му у нас. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Стефан Гамизов: Уорлик е бесен, че се провали строежът на АЕЦ „Белене”

Стефан Гамизов разкри, че е получил информация от свой американски колега по повод настроенията на САЩ спрямо страната ни. Според прокурора от щатите, с когото се е видял в Европа, президентът Барак Обама е получавал финансова помощ от Русия и Китай. 

Нови правила приклещиха чейндж бюрата

От днес влизат в сила новите правила за обменните бюра, припомнят от НАП. Те регламентират курс за продажба и купуване на валута, който не може да се различава с повече от 5% от курса за деня на Българската народна банка. Досега маржът можеше да бъде 20 на сто.

Направиха курсове по Facebook за пенсионери

90 библиотеки организираха курсове за пенсионери в Ню Йорк. Уроците продължават 90 минути и имат за цел да обучат баби и дядовци да работят със социалната мрежа, да прибавят или да отписват приятели, както и да създават групи.

Денис Ершов с обвинение за присвояване на 1 млн.лв.

Денис Ершов е с повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на 1 млн. лева от „Петрол” АД. Освободен е под гаранция от 500 000 лева, обясни адвокатът му Анна Попова.  Днес скандалният бизнесмен бе конвоиран от Бургас до София, заради образувано досъдебно производство от следствения отдел на Софийска градска прокуратура по повод сигнали за злоупотреби в “Петрол”АД. Ершов беше задържан вчера на летището в Бургас, когато се е връщал от чужбина, след като предишния ден напуснал безпроблемно страната.  Анна Попова съобщи, че първата призовка към Ершов е била изпратена през май, а от април той се е намирал в болница „Токуда”, където се е лекувал. След като е получена първата и още пет-шест призовки след нея, Попова е информирала редовно прокуратурата за това къде се намира бизнесменът.