Борисов и Пашата купуват "Труд" и "24 часа"?

Вестниците „Труд” и „24 часа” са продадени тайно и с тиха стъпка от Любомир Павлов и Огнян Донев. До дни сделката ще бъде обявена официално, твърди журналистът Веселина Томова в сайта си Afera.bg. Купувачът на „Труд” и „24 часа” бил свързан с Първа инвестиционна банка, Цеко Минев, Ивайло Мутафчиев, а посветени твърдят, че конците отзад са дърпани от Борисов и Румен Николов – Пашата. Любо Пъпката и Огнян Донев получават „индулгенцията”, че разследванията срещу тях ще бъдат потопени. Като двамата изчезват окончателно от медийния бизнес, ако искат изобщо да развиват необезпокоявано някакъв бизнес у нас.

За продажбата е наясно и главната редакторка на „Труд” Светлана Джамджиева, твърди Томова. Сделката е извършена тихомълком и идва като шок за работещите в медиите на Пъпката и Донев. Зад купувача, свързан  с Първа инвестиционна банка, Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, информацията сочи, че истинските хора отзад са Бойко Борисов и Румен Николов – Пашата. Точно Пашата бил човекът в сянка и зад бизнеса на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев от известно време насам.

Павлов и Донев са сключили сделка за доста добра цена, но по-важното е, че са успели да се откупят. Обвиненията срещу тях постепенно щели да отпаднат – съдът вече намали гаранциите им повече от десет пъти. Това било условието на Борисов – Павлов и Донев да се махнат веднага от медиите, ако искат да са на свобода и да развиват някакъв бизнес у нас, или по света. В сградата на Полиграфичесkия комбинат е като разбунен кошер. Всички подушват продажбата, но още не са наясно, че новите чорбаджии всъщност ще са Борисов и Пашата.