Татуси на 2 500 години пазят планините на Алтай

Учени откриха запазени татуировки на 2500 години върху тялото на Сибирска принцеса. Забележителни със своята художествена стойност, изображенията са разположени по ръцете на 25 годишната принцеса Юкок от древната номадска общност Пазурик, описани през 5 век пр.хр. от древногръцкия историк Херодот.

Картотекираха Дарко Тасевски в отбора на татковците

Мис България 2010 Ромина Андонова и бившият футболист на Левски Дарко Тасевски се сдобиха с рожба. Моделката е родила тази нощ в Израел момиченце, което носи името на баща си - Дариа. Двамата са заедно от няколко години, а през юни се ожениха буз много шум в Скопие, откъдето е Дарко. Тогава кумове им бяха бившият съотборник на футболиста в Левски Владимир Гаджев и съпругата му Лили. 

Подготвиха източването на ядрен фонд с 3 милиарда лева в него

Цялата държавна машина ни „обгрижва”, с нежност и любов, за да бръкне пак в джобовете ни Георги Котев* Миналия петък, 10-ти август 2012 г., Държавен вестник публикува Правилник за устройството и дейността на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“.

Уреждат Външно и Темида с нови сгради

Ръководството на МВнР бе сюрпризирано с идеята дипломатите да се изнесат от сградата на “Ал. Жендов”2.Това стана само ден, след като премиерът Борисов обяви, че се захваща да търси ново обиталище на Софийски районен съд, пише “24 часа”.

Сряда,15 август 2012

Силви Вартан, френска певица; Доротея Тончева, актриса;  Константин Косев, историк;  Донка Петканова-Тотева, литературен историк;  Стойчо Стоев, футболист и треньор по футбол Крум,  певец  

Омразата не трябва да измества приятелството между Иран и България

След терористичния акт на летището в Бургас, при който загинаха израелски туристи, България все още няма категорична информация за лицата, извършили атентата и кой конкретно стои зад кървавото нападение. В същото време Израел и САЩ обявиха официално, че терористичната атака е насочена срещу еврейската държава и отговорността за това носи ислямистката групировка “Хизбулла” и Иран.