Туристи от Русия, Беларус и Украйна превзеха родното море

Значителен ръст на туристи от Русия, Украйна и Беларус през последните месеци отчитат нашите туроператори. Новината съобщи  министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който откри днес  фотографска изложба в София.

Вежди се кефи в банята на Сюлейман Великолепни

Злато, впечатляващи дамски пръстени, уникални монети, сред които и 6 златни, инструменти от лечебница, в която лечител е предписвал цяровете на прииждащите владетели и военни да търсят спасение от разни болежки са само част от находките, които откриха археолози в района на Минералните бани в Бургас – “Аква калиде”. Те станаха достояние на министъра на културата Вежди Рашидов, който не можа да се въздържи и възкликна: “Турският владетел Сюлейман Великолепни е знаел къде да води харема си и как да се лекува...”, пише сайтът “Бесове”.

123 години решетки за български пилот

Гръцкият съд осъди на по 123 години затвор българина Янко Стоименов и още трима души, причинили катастрофата на самолет на компанията "Хелиос Еър" край Атина през 2005 г., при която загинаха 121 души, съобщи Би Ти Ви.

„Балтийското НЛО” – секретен обект на нацистите

Учени дават обяснение на загадката от морското дъно Мистериозен обект, определян за „Балтийско НЛО", във формата на диск на дъното на Балтийско море, може би устройство от Втората Световна война, е бил поставен от нацистите да пречи на навигацията на съветските подводници, съобщават RT и Daily Mail.

Образовани българи ще лъскат имиджа ни пред света

"Образователната система е много консервативна. Ако искаме сериозна промяна, трябва да я започнем сега, за да берем плодовете след 5-6-10 години,”. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на среща с представители на българската общност във Великобритания, където е на работно посещение, съобще Би Ти Ви.

ИЛИЯН ВАРСАНОВ ПОДЧИНИ ДИЛЪРИТЕ НА БАРЕТАТА И ДЕМБИ

Само за дни новият-стар бос на хероина е завзел териториите на враговете си  Мартин Младенов 37-годишният Илиян Варсанов е новият-стар бос на дрогата в столицата, разкриват хора от ъндърграунда. Според дилъри, само през последната седмица към контролираните от него структури за разпространение на наркотици са започнали работа над 50 нови “продавачи на смърт”. Попълненията дошли от хората на Златомир Иванов – Баретата, който преди дни получи присъда от 17 години зад решетките и вече е повече от ясно, че “офисът” на наркогрупировката „Фирмата” през следващите 8 до 10 години ще се пренесе в Софийския централен затвор начело със своя тартор. Източниците  разкриват още, че Варсанов е подчинил и пласьорите на смъртния си враг Демби.