“Анонимните” мъстят на съда заради "Пуси Райът" с песен на Азис

Официалният сайт на московския районен съд в Хамовники осъмна днес с нова визия. На официалната му страница се появи видеоклип с  песента „Мразиш” на скандално известния в България певец Азис, съобщава руската емисия на Би Би Си. 

САЩ заплаши Сирия с война, ако пресече “червената линия”

Американският президен Барак Обама заяви, че използването на химическо оръжие от Сирия ще бъде "червена линия", пресичането на която ще промени мисленето му относно намеса в кризата. "Ще има огромни последици, ако започнем да виждаме движение по фронта на химически оръжия или употребата на химическо оръжие".

Дянков: МВР няма основание да получи 25% увеличение на заплатите

МВР няма да получи исканите от протестиращите 25% увеличение на доходите. Това обяви финансовият министър Симеон Дянков тази сутрин. Според него сега в МВР получават средна работна заплата в размер на 1004 лв. освен това имат най-големи отпуски, пенсионират се по-рано от другите служители, получават големи обезщетения при напускане и пенсиониране.

Спортните федерации крадат пари, точат бюджета без резултати

Спортните федерации в България точат пари от бюджета без след това да има възвращаемост и успехи в съответните дисциплини. Това обяви по Нова телевизия финансовият министър Симеон Дянков. Той разкри, че вчера е завършила проверка във волейболната асоциация и са установени големинарушения.

Родопска пъстърва с портокалово-бадемов сос

Казват, че за добрите кулинари готвенето е изкуство, най-силното им оръжие е импровизацията, а най-големият коз - съчетаването на различни вкусове и аромати. Своят талант топ-готвачите най-често проявяват, когато приготвят гозби от продукти и подправки в странни комбинации за добри приятели или класни клиенти.

Кървав атентат в Турция взе 8 жертви

Късно снощи в град Газиантеп в югоизточната част на Турция е бил извършен кървав атентат, при който по последни данни са загинали най-малко 8 душа, а 64 са били ранени. Това съобщава местният вестник “Хюриет”, позовавайки се на ръководителя на местната администрация Азим Гюзелбей.

Бензин А98 удари 3 лева

За първи път в най-новата българска история литър бензин премина психологическата граница от 3 лева. За утеха на шофьорите става дума за високооктановия бензин А98 с добавки, който се купува главно от собствениците на нови автомобили с мощни двигатели.