Гръмнаха "Кошарите" на Коко Динев

Бомба е избухнала пред ресторант в столичния кв. "Лозенец", съобщиха от МВР. Източници твърдят, че мишената са били "Кошарите" на Коко Динев. Криминалисти и експерти от СДОТО извършват оглед в района на кв. "Лозенец", съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът е бил подаден тази сутрин към 04.27 часа. В момента на мястото на инцидента работят криминалисти и служители на Специализираната дирекция "Оперативни технически операции". По първоначални данни самоделката е била поставена от външната стена на входа на ресторант в кв. "Лозенец, тротиловият еквивалент е около 200 грама. От взрива няма пострадали хора. Районът временно е отцепен. Временно е спряно движението по пътния участък свързващ бул „Никола Вапцаров" и ул „Козяк", съобщиха от пресцентъра на Столична община. Движението ще бъде възстановено след приключване на работата на СДОТО. 3.2 по Рихтер пак люля Перник

3.2 по Рихтер пак люля Перник

  Нов земен трус с магнитуд 3,2 по Рихтер е регистрирано тази нощ в района на град Перник. Земята под миньорския град се е разтресла в 02:12 часа на пет километра южно от Перник и на 32 километра югозападно от София, съобщи Геофизичният институт към БАН. Според специалисти трусът е затихващ от голямото земетресение, разтърсило района на 22 май. Смята се, че трусовете може да продължат в района на Перник още една година след основното земетресение. До момента няма данни за пострадали и причинени материални щети.  

Дянков пълни бюджета от врачки

Финансовият министър Симеон Дянков ще увеличава пенсиите, без да вдига данъците и без да пипа Сребърния фонд. Това обясниха за „България Днес" от финансовото ведомство. По думите им планираното увеличение на пенсиите със 7,3% още не е сто процента сигурно, въпреки че е залегнало в проектобюджет 2013. Условието е до края на годината заложеният в бюджета ръст от 1% да бъде надхвърлех. В случай че ръстът на брутния вътрешен продукт е под 1%, промяна на данъци и акцизи в каквато и да било посока нямало да има, а щяло да се прибегне до допълнително намаляване на разходите за администрацията, обясниха от ведомството.

Темида оправда Мамата, оставя го “под домашен арест”

Антон Савов или както е известен – Тони Мамата, бе оправдан от Софийски градски съд по дело от 2006 г., когато му бе повдигнато обвинение за притежание на наркотици, скрити в негов имот.

Нашите моряци не знаели за кокаиновата афера

Българските моряци, които бяха арестувани на борда на кораб край Испания, не са знаели, че са пренасяли 3 тона кокаин.  Те са пътували с българския кораб "Св. Николай", който преди последния им рейс сменил името си, показва справка в морските регистри. До края на месец юли 2012 г. той е плавал с името "Бургас 3".

Забулен домат по тракийски

Когато лятото е в разгара си и нямаме време за много суетене в кухнята, за предпочитане е да приготвим нещо набързо за хапване. Затова ви предлагаме едно ястие, което ще ви коства малко време, малко продукти и много удоволствие – забулен домат по тракийски. 

Дядо Николай: “Анатема” за безбрачието и сурогатното майчинство

На празника Успение Богородично, в който почитаме Божията Майка и се молим за нейната милост и благословия, пловдивският митрополит Николай анатемоса Закона за сурогатното майчинство и съжителството без брак. 

Слънцето – приятел или враг на човека?

Кардиолози и дерматолози отдавна предупреждават да се пазим от слънцето. Това означава да се отнасяме внимателно с излагането на слънчева светлина, а не да се крием още при първите лъчи. Ако ги приемаме дозирано, ще можем да извлечем само ползи.  Те имат бактерицидно действие и спомагат за натрупването на витамин Д, който е необходим за поддържането на нормалното състояние на костите и мускулите. Витамин Д се складира в организма ни месеци наред и може да ни осигури запаси за зимата.

БСП и ДПС рекордьори в Кърджали с агенти на ДС

Движението за права и свободи и Българската социалистическа партия са с почти изравнени показател по брой на агентите на бившата Държавна сигурност, включени в листите за общински съветници на местните избори през октомври 2011 г. в област Кърджали от парламентарно представените партии.