Касим Дал и Румен Христов сгодяват СДС с ГЕРБ

Сътресенията и разместването на пластовете в десницата продължават с пълна сила. След като бившият лидер на СДС Мартин Димитров беше гилотиниран от колегите си, все още не се знае кой ще е новият водач на формацията до 8-ми юни, когато са вътрешнопартийните избори.

Ген. Атанасов: С медийно затъмнение пълнят черните каси на ГЕРБ

Членът на националното ръководство на ДСБ ген. Атанас Атанасов заподозря, че вдигането на тока пълни черните каси на управляващите от ГЕРБ. Според бившия шеф на Националната служба за сигурност има медийно затъмнение и нарочна дезинформация, която „спестява” проблема с увеличението на тока.

Особености на българския политически канибализъм

Людоедството е реалност и в XXI век. В миналото е съществувало по езическо-ритуални и други причини, както и при масов глад; при обсадата на крепости през войните, че и при обсадата на Ленинград през последната световна война.

Костов: Мога и искам да извадя страната от кризата

Лидерът на ДСБ Иван Костов даде заявка, че може да извади страната от кризата. По думите му, българите живеят все по-зле, не се намират верните политически решения за излизане от кризата, влошава се животът на преобладаващата част от хората заради инфлацията, разрастват се монополите и корупцията. 

Иван Костов: Не се страхувам, че може да не съм в парламента

Не изпитвам никакъв страх, че няма да влезем в следващото Народно събрание. Това заяви в студиото на БНТ лидерът на ДСБ Иван Костов. Той подчерта, че платформата на тъмносините е фокусирана към определени хора, с определени възгледи и идеи, които ще разпознаят себе си, което е по-важно за тях.

Зеленогорски узрява пети за проекта "Кунева"

Бившият кмет на Плевен и член на СДС Найден Зеленогорски е поредният син активист, който напусна Синята коалиция. След като преди два дни подаде оставка от зам.-председателския пост в партията, той се присъедини към политическия проект на Меглена Кунева „България на гражданите”.

Взимат от Цветанов предизборния щаб

Президентът Росен Плевнелиев продължи кампанията си по изчистването на имиджа на България от обвиненията в изборни измами. В сряда, по време на организираната от него кръгла маса за изборите, той се съсредоточи в положителни послания за репутацията на страната. Основните проблеми, които бяха набелязани по време на дискусията - достъпът на кандидати до медиите, избирателните списъци, големият брой застъпници - останаха без реално решение.

Яне Янев: Кунева може би е гузна, щом иска да знае дали е подслушвана

Аз съм категорично против налагане на вето върху целия Закон за горите. Блокира се цялата горска дейност,  създават се огромни проблеми, като например как да се извършва дърводобив. Това е нецелесъобразно и няма да подкрепим ветото на президента. То е емоционално и без рационални тези. 

Подслушвали Кунева, тя иска проверка от МВР

Председателят на сдружението "България на гражданите" Меглена Кунева е подала в понеделник вечерта молба в МВР, за да се установи дали срещу нея в момента се използват специални разузнавателни средства (СРС). 

Плевнелиев: Не Брюксел ще ни реши проблема с честността на изборите

Брюксел не може да ни реши проблема с честността на изборите, а и не е честно да изнасяме проблема в Брюксел. Такова мнение изказа във вторник президентът Росен Плевнелиев във връзка с предстоящите парламентарни избори догодина.