Днес е Европейски ден на жертвите на националсоциализма и комунизма

Христо Христов, Държавна сигурност.com Европа днес почита паметта на жертвите на нацисткия и комунистическите тоталитарни режими. За трети пореден път той ще бъде отбелязан и в България.

Съдът може да препъне Станишев за ПЕС

В ръководството на столетницата се информират от журналистически въпроси за проблеми около легитимността на последния конгрес Има реална опасност Софийски градски съд да обяви до няколко дни последният конгрес на БСП за нелегитимен и това да повлияе негативно  върху избора на Сергей Станишев за лидер на ПЕС през септември, коментират упорито апаратчици на “Позитано”20.

Атентатът - между разума и ченгеджийската мъгла

Никой не дава отговор защо делото не се води от Специализираната прокуратура в София Повече от месец след кървавия атентат на бургаското летище резултат от разследването в България няма.

Ню Йорк Таймс: Медиите в България - продажни и зависими

Европейската комисия обяви, че внимателно ще следи медийните свободи в България, където съперничещи си политически и бизнес групи са установили контрол над водещите информационни организации и ги използват за своите интереси, пише „Ню Йорк таймс".

Цинична злоупотреба с пряката демокрация

БСП демонстрират лицемерие в името на народа Ясен Бояджиев, Дойче веле Референдумът за АЕЦ „Белене” е лицемерна подмяна на истината за една катастрофална икономическа авантюра, от която България няма нужда. Инициаторите на допитването подвеждат избирателя и го тласкат към грешното решение.