Цветанов: Сините и Кунева стоят зад съдийските атаки срещу мен

Вътрешният министър порица държавния глава Росен Плевнелиев. Причина за първите по-сериозни искри е уволнението на Мирослава Тодорова. Според вицепремиера не е нормално президентът да защитава магистратката, която е забавила над 50 важни дела.

30 температурни рекорда удариха страната в жегата

В първия ден на Горещниците бяха регистрирани 30 температурни рекорда, съобщиха за БГНЕС от НИМХ.Небивалите горещини доведоха до обявяването за днес на червен код в три области на страната - Плевенска, Русенска и Великотърновска. В цялата останала част на страната беше обявен оранжев код.

Емил Кабаиванов стана лидер на СДС след драматичен обрат

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов спечели вътрешнопартийните избори в СДС. За Кабаиванов гласуваха 3 945 членове, а Шарков събра 3 690 гласа. "Активността на изборите беше голяма", отбеляза победителят. До 19:00 ч вчера д-р Ваньо Шарков водеше с близо 500 гласа на извънредния вот, но след това до края на вечерта според временните резултати везните се наклониха към карловския кмет.

Надежда Нейнски: С Костов се виждаме и чуваме често

„Не сме в сапунка, за да си даваме шансове с Иван Костов. Общуваме нормално, чуваме се и се виждаме често”, заяви бившият външен министър Надежда Нейнски. По този начин тя засили подозренията около напускането й на СДС и връщането й при Командира. В национален ефир тя подкрепи Ваньо Шарков за лидер на СДС на вътрешнопартийните избори при сините днес. Д-р Шарков според евродепутатката притежавал ценни качества.