Оливър Стоун: Американците ще избират между луд и военнолюбец

Хилари е движена от същите „импулси” като покойният британски премиер Маргарет Тачър, смята кинорежисьорът

Американските гласоподаватели трябва да направят избор кой да бъде президент като предпочетат или подстрекател към войни, или луд човек. Коментарът е на известния американски режисьор Оливър Стоун. 

В интервю по швейцарската телевизия RTS, излъчено часове преди първия телевизионен дебат между двамата претенденти, Стоун казва, че Тръмп е „опасен”, а Клинтън ще победи. Според режисьора обачe хората не харесват Хилари и чувстват, че тя лъже и играе роля.

Стоун предупреди, че ако бъде избрана, хората ще очакват от Клинтън да бъде „много по-настъпателна” от сегашния президент Барак Обама по темите за Сирия и Русия.

Кинорежисьорът изтъкна, че по всичко личи, че Хилари е движена от същите „импулси” като покойният британски премиер Маргарет Тачър.

„Може би тя трябва да докаже нещо психологически”, смята Стоун, чиито последен филм е биографичен политически трилър за бившия служител на разузнаването Едуард Сноудън, който даде публичност на американската програма за наблюдение през 2013 година.

За Тръмп Стоун поссочи, че е „очарователен” и стои добре, когато върши неща, показвани по телевизията, но „вътре в него има луд човек”.

„Мисля, че вътре в нея (Клинтън, бел. ред.) има войнолюбец, затова изборът е между луд и подстрекател към войни”, заяви Стоун.