Клинтън с 13% преднина пред Тръмп

Според ново проучване 46,6% от избирателите подкрепят нея, а 33,3% - опонента й

Претендентката за президентския пост на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън си е върнала солидната преднина пред републиканския си съперник Доналд Тръмп тази седмица, показа изследване на Ройтерс/Ипсос вчера.

Проучването, осъществено между 20 и 24 юни, показва, че 46,6% от американските избиратели подкрепят Клинтън, 33,3% - Тръмп. Други 20,1 на сто не подкрепят нито един от двамата.

Тръмп се радваше на засилена подкрепа за кратко след масовото убийство на 12 юни в Орландо, след като поднови обещанието да забрани мюсюлмани да влизат в страната, свеждайки преднината на Клинтън до девет процентни пункта.

Нарастването на популярността на Тръмп се оказа временна. Сегашната преднина на Клинтън от 13,3 процентни пункта е приблизително същата като преди атаката в Орландо.

Един от делегатите от Вирджиния за националния конгрес на Републиканската партия е завел федерално дело в опит да избегне задължителното гласуване за предполагаемата номинация на Тръмп на конгреса следващия месец, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тръмп спечели първичните избори във Вирджиния при републиканците, а Клинтън - при демократите, напомня АП. Корел е подал жалбата във федерален съд в Ричмънд вчера с целта съдебното решение да важи за всички делегати на партийните конгреси на демократите и републиканците.