Един от терористите в Брюксел - с паспорт на футболист от "Интер"

Италианските специални части за борба с тероризма задържаха и издирвания от белгийските власти Джамал ад Дин Уали, който правел фалшивите документи на терористите

Терористът, който се взриви на метростанция "Малбек" в Брюксел, използвал фалшива идентичност на футболист от "Интер", съобщи "Нова телевизия", като се позовава на източници от италианското следствие.

Халид Бакрауи прекарал в Италия два дни през изминалият юли преди да потегли за Гърция където се смята, че го очаквал един от мозъците на атентатите.

Бакрауи пристигнал с нискотарифен полет от Брюксел в Тревизо и прекарал нощта в хотел "Мариот" край Венеция. Малко след него през Италия на път за Гърция преминал и Салах Абдеслам, който беше най-търсеният атентатор след нападенията в Париж. Терористът бил в компанията на Ахмад Дахмани, задържан в Турция по обвинение за участие в атентатите в Париж през ноември.

Предполага се, че всички те са се събрали в Гърция, за да получат инструкции за атентатите и да планират операцията.

Италианските специални части за борба с тероризма възстановяват всяка стъпка на терористите в Италия. Те задържаха и издирвания от белгийските власти Джамал ад Дин Уали, който правел фалшивите документи на терористите. 

Следствието го свърза с операция от октомври 2015 г., когато в квартал на белгийската столица бяха намерени хиляди снимки, подготвени за направата на фалшиви документи. 

Един от документите за самоличност, който той подготвил за Халид Баркауи, бил на името на футболиста от "Интер" Ибрахим Маруфи.

Италианските власти разследват за евентуална мрежа за поддръжка на терористите на Апенините. Към Италия водят следите и на задържания в Германия Мохамед Лахлауи, който живял няколко години в Бреша.