Създателят на "Комерсант": Руснаци, бягайте от Русия

Създателят на руския вестник „Комерсант“ Владимир Яковлев призовава от страницата си във социалната мрежа „Фейсбук“ всички руснаци да бягат от страната, като вземат със себе си и своите деца. Това пише news.rambler.ru.

„В Русия съвсем скоро може да настъпи тежка социална криза, съпътствана от улична престъпност, липса на неща от първа необходимост и реална опасност за живота и здравето на гражданите“ коментира в поста си Яковлев.

Ето цялото предупреждение на Владимир Яковлев:

Без майтап…

Честно казано аз нямам особено високо мнение за своите умствени способности. Тези, които ме познават, могат да го потвърдят – имам куп недостатъци и странности. Но интуицията, която ми е вродена, досега никога не ме е подвеждала.

Точно затова пиша и този пост.

Аз съм уверен, че в съвсем близко време – седмица или месец – в Русия ще бъде разигран един от двата сценария – или смяна на властта, с изключително непредсказуеми и опасни последствия, или тежка социална криза, съпътствана от улична престъпност, липса на неща от първа необходимост и реална опасност за живота и здравето на гражданите.

Така че - без майтап…

Ако имате възможност – БЯГАЙТЕ/ МАХАЙТЕ СЕ ОТ РУСИЯ, ПО ВЪЗМОЖНОСТ ВЗЕМЕТЕ С ВАС И ДЕЦАТА.

Добре, не завинаги – за няколко месеца (за това не са ви нужни визи). Просто се махайте. Ако през това време нищо не се случи, а ситуацията се успокои, аз самия ще се радвам, че съм сбъркал.