Опозицията подкрепи Ципрас в усилията му да поднови преговорите

Партийните лидери са категорични, че ще търсят сделка с европейските кредитори и МВФ, която да осигури адекватно финансиране, приложими реформи, план за растеж на икономиката

Опозицията в Гърция подкрепи премиера Алексис Ципрас в усилията му да поднови преговорите. Обща декларация беше подписана от "Нова демокрация", ПАСОК и To Potami подкрепя. Това засили спекулациите, че представители на опозицията може да има и в някои звена на администрацията.

"Правителството носи отговорността да продължи преговорите, а всеки политически лидер ще допринася в рамките на своята институционална и политическа роля", се казва в изявлението на президентството. Следващите часове предстои да бъде назначен новият финансов министър - Евклид Цакалотос. До момента той беше начели на преговарящия екип с т.нар. Брюкселска група.

Партийните лидери са категорични, че ще търсят сделка с европейските кредитори и МВФ, която да осигури адекватно финансиране, приложими реформи, план за растеж на икономиката и ангажимент да се започне обсъждане за това колко устойчиво е обслужването на огромния гръцки дълг.