Простреляха турски опозиционер по време на предизборната кампания

В същото време Ердоган разкритикува в. New York Times заради редакционна статия и препоръча на вестника 'да си знае мястото

Простреляха турски опозиционер по време на предизборната кампания за предстоящите на 7 юни парламентарни избори в Турция, предаде Асошиейтед прес. Той е бил ранен в крака и в момента е хоспитализиран. Въпреки това губернаторът на областта Мустафа Буюк обаче заяви, че нападението срещу Елиф Доган Тюркмен – адвокатка от основната опозиционна „Републиканска народна партия“ (CHP) – не е политическо мотивирано, и изглежда е извършено от бивш нейн клиент.

По-рано през май шест души бяха ранени при бомбени експлозии, насочени към местната централа на прокюрдската „Народна демократична партия“ (HDP) в Адана и съседния град Мерсин. Миналата седмица кандидат от управляващата „Партия на стабилността и развитието“ (AKP) на президента Реджеп Ердоган беше наръган с нощ по време на кампанията му в Адана.

В същото време Ердоган разкритикува в. New York Times заради редакционна статия и препоръча на вестника „да си знае мястото“, съобщиха турските медии. Президентът нарече статията, в която изданието посочва, че Ердоган открай време сплашва и контролира медиите, „безсрамна“ и я определи за вмешателство във вътрешните работи на Турция, цитиран от Hürriyet Daily News.