Размяна на любезности под формата на домати и цитати между Лавров и Кери

След срещата в Сочи държавният секретар на САЩ е приет от Путин

Руската и американската делегация, водени от външния министър Сергей Лавров и държавния секретар Джон Кери, приключиха срещата си в Сочи. Сега държавният секретар на САЩ е приет от президента на Русия Владимир Путин, предаде ТАСС.

Преговорите са продължи около четири часа. Попитан как те са преминали, Лавров казва: „Чудесно“. 

Лавров подари на Кери домати и картофи – далечни „роднини“ на тези, който преди време той получи от американския си колега. На свои ред американският дипломат поднесе на руската страна списък с цитати от руски медии, които според него не отразяват „реалният потенциал на мащабните руско-американски отношения“. Двустранните отношения, според него, се „нуждаят от подобряване“.

По-късно днес държавният секретар на САЩ Джон Кери оцени преговорите с руския президент Владимир Путин и руския си колега Сергей Лавров като откровени. Това той написа в страницата в Туитър. По думите на преговорите са били обсъждани Украйна, Иран, Сирия.

"Важно е да се съхранят открити линиите за контакти между САЩ и Русия, докато се занимаваме с разрешаване на актуални проблеми", добави Кери.