Освободеният турски прокурор почина от раните си

Специални части на полицията сложиха край на заложническата драма, като щурмуваха сградата на съда в Истанбул. Двама от похитителите са били ликвидирани

Освободеният турски прокурор Мехмет Селим Кираз почина от раните си след продължилата близо девет часа заложническа драма в Истанбул, съобщават местните власти. Той беше прострелян пет пъти при спец акцията за освобождаването му.

След водените преговори с Революционната народна освободителна партия за освобождаването на държания в плен от техни симпатизанти прокурор, похитителите са поискали да бъде направена пресконференция, на която да бъдат направени изявления. Поискал ли са и шефът на МВР да участва в конференцията, но това не било прието от делегацията. След отказа казали по телефона: "Това беше последният разговор" и затварили телефона.

Веднага след това се чуват изстрели отвътре и службите влизат - мислейки, че прокурорът е убит. Нападателите са убити, но прокурорът е закаран в болница, където веднага е приет за опериране, където по-късно е починал. Мехмет Селим Кираз бе натоварен с разследването на смъртта на тийнейджър по време на антиправителствените протести през 2013 г., припомня Франс прес.