Трети А320 аварира за седмица

Машината на Аерофлот със същия проблем като Фалкона на Борисов

Самолет А320, собственост на руския авиопревозвач „Аерофлот", изпълняващ полет от Москва до Букурещ, днес се върна на летище Шереметиево около половин час след излитането си, съобщи Интерфакс. Причината е отказ на шасито да се прибере, след като самолетът се отлепил от пистата.

Кацането е минало нормално и няма проблеми за пътуващите в самолета. В момента машината е закарана в техническия отдел на летището, където ще й бъде направен обстоен преглед и установена причината за възникналата неизправност, потвърдиха и от прес-службата на Шереметиево.

Решението самолетът да се върне на летището е на командира на полета, той е предпочел да не рискува, казаха още от летището. Инцидентът е почти пълно копие на случилото се с правителствения "Фалкон", когато делегация, водена от Бойко Борисов, кръжа в небето над София и не тръгна за Брюксел заради същия проблем.

Това е трети поред инцидент с А320 след трагедията в Алпите миналата седмица и драматичното приземяване в канадския град Халифакс миналата нощ.