Установиха как изглежда убиецът на Немцов

Показаха видеозапис на убийството на Немцов. Показания са дали любовницата на Борис Немцов - 23-годишната манекенка Анна Дурицкая и свидетелят Виктор М

Показаха видеозапис на убийството на Немцов. Показания са дали любовницата на Борис Немцов - 23-годишната манекенка Анна Дурицкая и свидетелят Виктор М. са описали пред разследващите органи килърът, който пред очите им застреля известния политик. По тяхното описание е изготвен фоторобот на убиеца. "Търсим мъж с ръст 170-175 см, нормално телосложение, късо подстриган, тъмнокос. Бил е облечен със сини дънки и кафяво яке", казва пред Lifenews.ru източник от следствието.

Виктор М., който се опитал да спаси Борис Немцов, е дал по-подробно описание на килъра. Младият мъж вървял по моста, когато убиецът открил огън по политика. Свидетелят се намирал на около 80 метра от местопрестъплението. Вчера Виктор М. Разказа, че Немцов е издъхнал буквално в ръцете му. Анна Дурицкая е казала пред следователите, че почти нищо не си спомня от случилото се, тъй като е изпаднала в шок.

Междувременно стана ясно, че украинските дипломати са изгубили следата на своята съгражданка Анна Дурицкая, придружавала Борис Немцов, когато бе убит през нощта срещу събота в Москва. Консулът на Украйна в Москва Генадий Брескаленко заяви, че не знае къде се намира в момента спътничката на Немцов. Дипломатът разказа, че е отишъл в Следствения комитет на Русия, водещ делото за убийството, за да разговаря с 23-годишната манекенка, но не е успял да се срещне с нея. Доколкото Дурицкая има статут на свидетел, няма пречка тя да си замине обратно в Украйна", добави той. Депутатът от Върховната рада Остап Семерак, член на украинската партия "Народен фронт", потвърди пред радио "Свобода", че засега липсват данни за местонахождението на Дурицкая.