Над 70 000 се включиха в шествието в памет на Борис Немцов

Анна Дурицкая, която стана очевидка на убийството, все още не може да се прибере в Украйна - държат я под засилена охраа

Над 70 000 се включиха в шествието в памет на Борис Немцов, който бе застрелян в близост до Кремъл преди дни. "Ние вярваме, че хората ще станат повече от 70 000", заяви един от организаторите Александър Риклин пред АФП.

Известният руски политик Борис Немцов бе разстрелян с 4 куршума в центъра на Москва. Убийството стана на Големия Москворецки мост. Полицията започна операция "Залавяне", взети са всички мерки за задържане на убийците. По време на стрелбата 55-годишният Немцов е бил в компанията на младо момиче, 24-годишна украинка. Първите лица в Русия, Владимир Путин и Дмитрий Медведев, осъдиха остро убийството и обещаха, че ще направят всичко възможно за залавянето на извършителите и организаторите на този циничен акт.

Анна Дурицкая, която стана очевидка на убийството, е дала показания и е изявила желание да прибере в родната си Украйна, но руските правоохранителни органи ограничават свободата ѝ на движение и я държат под засилена охрана в апартамент на един от сътрудниците на Немцов, съобщи адвокатът ѝ Вадим Прохоров. Украинското консулство заяви, че не знае къде се намира Дурицкая.