В Москва излизат на шествие в памет на Борис Немцов

Местните власти дадоха разрешение на шествието да присъстват до 50 000 участници

Властите очакват десетки хиляди души да се включат акцията. Тя се очаква да замести планираното по-рано опозиционно шествие. Местните власти дадоха разрешение на шествието да присъстват до 50 000 участници. Пресслужбата на кметството посочва, че ще бъдат мобилизирани „достатъчно персонал и материали“, като ще бъде използвани „допълнителни средства за контрол“. Шествието трябва да започне в 15,00 часа местно време.

Междувременно, държавният глава Владимир Путин обеща да намери и изправи пред правосъдието отговорните за смъртта на неговия критик. „Ще бъде направено всичко, за да се даде на организаторите и изпълнителите на това цинично убийство наказанието, което заслужават“, се зарече държавният глава в писмо до майката на Немцов, Дина Ейдман, в което предлага съболезнованията си.

Само преди седмици обаче Немцов сподели пред руския новинарски сайт Sobesednik, че според него Путин желае смъртта му и не прикри презрението си към руския лидер. „Опасявам се, че Путин ще ме убие. Вярвам, че той е човекът, който започна войната в Украйна. Не бих могъл да го презирам повече“, каза Немцов.